Në një pushim të fundit në Tokio, Takumi Yamamoto zgjodhi një drekë speciale me kerri kriketi dhe sashimi të krimbit të mëndafshit, të larë me një musht insektesh uji.

Punonjësja 26-vjeçare e zyrës, nga prefektura perëndimore e Hyogo-s, është një nga shumë konsumatorët në të gjithë botën që janë interesuar për entomofaginë, ose për të ngrënë insekte, pasi insektet bëhen ngadalë një burim ushqimi më i qëndrueshëm.

Si fëmijë, Yamamoto tha se nganjëherë hante karkaleca me salcë soje. Në Tokio, ai kënaqej me kuzhinën e insekteve në kafenenë Take-Noko, e cila përfshin të gjitha gjërat me buggy.

“Është kënaqësi të zgjedhësh nga një shumëllojshmëri më e gjerë pjatash,” tha Yamamoto në kafenenë komode të katit të dytë, e rrethuar nga arti i insekteve dhe terrariumet e brumbujve, milingonave dhe buburrecave që kërcejnë.

“Gjithçka ishte e shijshme. Në veçanti, mushti i insekteve të ujit ishte mjaft freskues dhe i shijshëm, si një mollë jeshile.”